Panahan Bow and Arrow

Panahan Bow and Arrow

Panahan Bow and Arrow - Survival to Sport

Hot

Tuesday, January 2, 2018

Panahan Bow and Arrow - Survival to Sport

January 02, 2018 7

Mémang minangka game lawas sing atusan taun lan pemanfaatan baut lan busur panah nduweni sejarah sing penting banget. Ing jaman biyen, pucuk arupa dhasar kanggo kaslametan, nanging praktis ora ana ing donya. Carane game iki, sing bener banget dikenal, pindhah saka siji keterlamburan kanggo sabanjure?

Akeh sing luwih cepet tinimbang wong sing bubuk ireng kanggo tembakan listrik lan senjata sing beda, gandhewo lan bokong langsung kabeh sing diisolasi awal wong saka mammoths beda saka kahanan. Wiwit manungsa moderat lan katon nalika kontras karo makhluk sing beda-beda, dheweke nggawe senjata. Kanggo miwiti karo lance teka, nanging dheweke langsung ngerteni carane nggawe baling-baling sing ditindakake kanthi tetep dhasar kanthi tali sing dipasang ing pungkasane - busur.

Senjata dhasar iki njamin urip manungsa, kaya makhluk sing paling cepet ora cocog kanggo kacepetan bolt - dipindhah dening busur panah. Minangka atusan taun liwati, peralatan memanah dibutuhake kurang lan kurang, amarga paling akeh amarga kreasi kreasi saiki, contone, senjata. Ing wektu nalika sisa - sisa kaum Indian Amérika diparkir ing pertengahan taun 1900 - an, archery praktis numpuk ember ing AS amarga ora ana gunane migunani banget kanggo inovasi lawas kasebut.

Kebangkitan pandhuan, lan busur panah lan bolongan, diwiwiti ing taun 1900, nalika arca ditambahake minangka game sing fokus menyang Olimpiade, ing ngendi dheweke tetep manggon nganti saiki. Ora ana maneh sing perlu kanggo kaslametan, akeh wong ing ndonya mulai mbangun game panahan, sing didhukung kanggo kemajuan kemampuan lan persaingan, sing adhedhasar nguber lan survival penting.

Mekanisme mekanik, umpamane, pita majemuk, sing ningkatake pita busur kanthi nggunakke pulle lan bahan gerbang sing signifikan banget lan bolongan sing digawe saka logam mungsuh saka batu sing dipindhahake panahan menyang teges sing luwih dhuwur. Nalika owah-owahan menyang prasasti-prasasti sing ditindakake wiwit pirang-pirang taun sadurunge, garis-garis dhasar sing terus berkembang ing saindhenging atusan taun.

Bahan-bahan buatan manungsa, kayata, fiberglass, plastik, lan pengembangan grafit nambahake owah-owahan gedhe ing eksekusi nalika dibandhingake karo busur panah taun-taun kepungkur. Sabanjure, kahanan busur mburu minangka game sing asli, minangka gaman kanggo ngasilake senjata api, wis ngasilake cahya sing beda ing "pengrajin" nguber, amarga wong sing golek ora bisa gumantung ing daya senjata sing bisa ngurangi mangsa. Tartamtu ing nguber bali!

Preduli saka kasempatan sing nggunakake busur panah kanggo ngetung utawa game fokus, panah minangka game asli ngeset werna jero.
Read More